Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Discurs: "Encendre un SPARC sota la nostra economia competitiva"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

neelie-kroesNeelie KROES, parlant al 6th Fira Internacional d’Automatització i Mecatrònica, 3 2014 juny.

"Benvinguts, tots vosaltres. És un plaer obrir Automatica 2014 avui. Aquest és el lloc ideal per a les últimes novetats en innovació robòtica. Els usos dels robots són variats i creixen. En l'agricultura, poden fer allò que la gent cada vegada no està més disposada a fer. fer, des de munyir vaques fins a collir conreus. A la indústria, poden augmentar la nostra competitivitat. I recordeu que la fabricació segueix sent una cinquena part de la nostra producció, i quatre cinquenes parts de la despesa en investigació privada. Emplena 34 milions de persones a Europa, però s’enfronten competència: altres parts del món poden oferir mà d’obra barata i béns més barats. Hem de continuar sent competitius. Ja no es tracta només de robots industrials. Aquest esdeveniment també se centra correctament en la robòtica de serveis: serveis des de neteja domèstica fins a logística d’empreses. , o ajudar els ancians a mantenir-se actius, independents i apoderats.

"Per exemple, l'escriptora italiana Lea Ralli, de 94 anys d'edat, Nonna Lea, ha viscut amb un robot durant diversos mesos com a part d'un projecte d'investigació. El robot, i l'enllaç als ajudants que proporciona, la fa sentir més segura i confiada Aquest és un excel·lent exemple de com els robots ens poden ajudar a mantenir la nostra dignitat i independència a mesura que envellim. I més enllà: es tracta de tot tipus de sistemes automatitzats i autònoms que realitzen tot tipus de funcions. Des de cotxes sense conductor fins a lliuraments no tripulats. Aquí avui hi ha són molts exemples excel·lents del que poden fer els robots per a nosaltres. Són ràpids, precisos, potents. Realitzen les tasques que els humans consideren massa difícils, massa perilloses o massa avorrides. Fan que el meu robot aspirador sembli positivament primitiu.

anunci

"I sé que això és només una mostra del que hi ha. És un mercat global en creixement, que val més de 20 milions d'euros el 2011. I Europa en té el 35%, una xifra fantàstica! En alguns sectors, com ara els robots de serveis professionals, és fins al 63%. El lideratge europeu aquí val literalment milers de milions per a la nostra economia. Altres parts del món s’ho prenen seriosament. Els Estats Units acaben de llançar la seva iniciativa nacional de robòtica; Corea del Sud i Japó inverteixen molt.

"Així que tinc tres coses que demanar-vos avui. En primer lloc, quan la gent pensa en els robots, es preocupa per l'impacte. Què significa per a nosaltres com a humans i per a nosaltres com a societat. Ja no es tracta només de màquines que són millors , més ràpid, més barat. Hi ha la perspectiva de cada integració més gran. Robots que ajudin a tot el que fem; dispositius que es porten; fins i tot implants dins del cos. Per descomptat, això planteja qüestions: ètica, privadesa, humanitat i interacció. Mentrestant, el 70% dels ciutadans de la UE creu que els robots roben la feina de les persones. Cap d'aquestes preocupacions significa que hauríem de donar l'esquena a la innovació. Però, igualment, no podem descartar aquestes preocupacions, les hem de prendre seriosament. Són legítimes. sé que els robots poden potenciar la gent, augmentar la nostra competitivitat i crear llocs de treball. I molts estudis coincideixen amb mi. Per exemple, demostrant que cada robot industrial admet 3.6 llocs de treball. Que els robots crearan directament i indirectament 2 milions de llocs de treball durant els propers vuit anys . Etcètera. Tot i això, fins i tot amb un impacte positiu general sobre els llocs de treball, hi haurà diferents implicacions a curt i llarg termini i diferents impactes en diferents àrees. Amb 25 milions sense feina, això és un motiu legítim de preocupació. Necessitem una base d’evidències més forta per mostrar el cas, afrontar aquests problemes, aclarir la incertesa i la desconfiança. Comprenem les preocupacions i abordem-les. També podem conscienciar dels beneficis. Aprofitant idees com la setmana europea de la robòtica, però anant més enllà. Si no ho fem, això us dificultarà la vida i el nostre creixement econòmic.

"Heus aquí la meva segona sol·licitud per a vosaltres. Com que els robots creen llocs de treball, necessitem que la gent els ompli. Tot i això, Europa no compta amb prou persones amb les competències adequades en matèria de TIC. Aviat podríem afrontar l'escassetat de prop d'un milió de treballadors qualificats. un problema per als polítics. És un problema per a vosaltres, una indústria a la recerca de col·legues de qualitat. És un problema per a la nostra competitivitat. Però sobretot: és un autèntic defraudament per a la nostra gent, molts dels quals estan buscant feina. però no podem obtenir les habilitats adequades. Si tots pateixem aquest problema, també podem proporcionar la solució. Actuant sols, ningú de nosaltres no ho pot solucionar. Però treballant junts, podem marcar la diferència. En virtut de la nostra gran coalició digital llocs de treball, desenes d’organitzacions s’han compromès: indústria, acadèmia, organitzacions de formació, sector públic, sector voluntari i molt més. Per allò que poden fer: nous programes, noves plataformes, noves associacions, que ens ajudin a tapar la bretxa de competències. Espero que molts de vosaltres també prometreu A més, el capital humà: el nostre continent també necessita molt el capital físic: les xarxes de banda ampla. Les noves innovacions depenen cada vegada més de la connectivitat; també depèn de la nostra competitivitat. Serveis com l’Internet de les Coses requereixen banda ampla de primera velocitat i alta velocitat a tot arreu. Les comunicacions màquina a màquina no s’enlairaran en un món on hagin de pagar tarifes d’itinerància o sofreixin sistemes d’espectre separats a cada país. És per això que lluito per un mercat únic de telecomunicacions per al nostre continent connectat; espero que pugueu lluitar amb mi. Mostrem als governs nacionals que la innovació europea depèn de xarxes de qualitat.

anunci

"La meva tercera sol·licitud és la següent: com podem treballar junts? Com ​​podem invertir en el futur? Durant molts anys, la UE ha demostrat el seu compromís amb la robòtica. I la nostra inversió està funcionant. Per exemple, el nostre projecte" SMErobotics "està donant resultats la propera generació de robots industrials: més flexible, més intuïtiu de programar, més segur de treballar. I ho podeu veure avui en dia. En tantes àrees, funcionem millor quan treballem junts. Treballem junts com a Europa. Treballem junts entre sector privat i públic. La robòtica no és una excepció. I des de fa molts anys treballem productivament amb la indústria de la robòtica.

"Avui (3 de juny), amb el llançament d'un nou partenariat públic-privat, ho formalitzem i ho tirem endavant. Podem alinear suport i finançament, compartir idees, cantar des d'un full d'himnes comú. Amb la indústria que treballa amb el món acadèmic. Amb aquests que utilitzen robots implicats des del principi, ajudant a definir les prioritats de la investigació. És la millor manera de salvaguardar el lideratge continu del nostre continent.

"La UE ja ha compromès 700 milions d'euros per a la investigació de robòtica en el nostre proper programa de finançament. I la indústria ha acordat fer coincidir aquest tres a un. Amb més de 200 membres previstos, que donen feina a més de 12,000 investigadors i desenvolupadors. Això el convertiria en el més gran programa de recerca i desenvolupament de robòtica civil al món. Alguna cosa que crearà junts 75,000 nous llocs de treball qualificats en robòtica de serveis i 140,000 nous llocs de treball en indústries de serveis més àmplies i un impuls de 80 milions d’euros al PIB.

"Per tant, la meva última sol·licitud per a vosaltres és: complim aquesta promesa. Fem que funcioni. Comprometem-nos junts i implementem-los junts. El passat desembre, em va encantar signar el contracte que va posar en marxa aquesta associació. Avui el llancem oficialment. És anomenat SPARC - i aquest és un nom molt adequat. Una espurna encén una flama - i avui podem encendre una flama per mantenir la nostra economia cremada i plena d’energia ".

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències