Associació de Pesca UE-Marroc Acord entri en vigor

Fishing_boat_in_moroccoLa Comissió Europea ha acollit la ratificació d'un protocol de pesca que fixa per obrir la porta perquè els vaixells europeus es remunten a la pesca en aigües del Marroc després d'una pausa de més de dos anys de Marroc. La Unió Europea i el Marroc havien arribat a la conclusió que l'acord pesquer 4 anys al desembre 2013, tot i això, la seva entrada en vigor estava pendent de ratificació per part del Marroc. Ara que les dues parts han arribat a la conclusió del seu procediment de ratificació, bucs de la UE rebran certs drets de pesca en aigües del Marroc a canvi d'assistència financera de la UE per al desenvolupament del sector pesquer marroquí. El protocol és el segon més important del seu tipus i pertany a una nova generació d'acords de pesca després de la reforma de la política pesquera comuna de la UE, posant un fort èmfasi en la sostenibilitat ambiental, la rendibilitat econòmica i la legalitat internacional.

Afers Marítims i FisheriesCommissioner Maria Damanaki va dir: "M'alegro que aquest protocol final pugui entrar en vigor: els nostres pescadors han estat esperant aquest dia des de fa més de dos anys. Ara hem d'assegurar que la nostra flota pot reprendre les seves activitats tan aviat com sigui possible. Aquest nou protocol és un exemple per a la pesca responsable de govern internacionals: ens assegurem que els drets de pesca de la UE no superin el límit científicament sòlid que asseguri la pesca sostenible, i que els vaixells europeus no competim amb els pescadors locals. Estic segur que el suport financer de la UE ajudarà a construir un futur sostenible per a la pesca del Marroc a través del suport sectorial específica".

Els detalls del protocol

Fins gots 120 11 dels països de la UE (Espanya, Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Lituània, Letònia, Països Baixos, Irlanda, Polònia i Regne Unit) estan preocupats pel nou protocol. Les possibilitats de pesca han augmentat en un terç en comparació amb l'anterior protocol i la voluntat de tones totals 80,000 ara per a les petites espècies pelàgiques amb més possibilitats de pesca disponibles per demersals, la tonyina i la pesca artesanal. En total, 6 categories de pesca explotades per dos segments de la flota industrial i de petita escala estan coberts pel protocol.

El cost per al contribuent de la UE per accedir a aquests més possibilitats s'ha reduït en 30% en comparació amb l'anterior protocol. El cost total de la UE serà 30 milions d '€ a l'any, dels quals € 16m compensa el Marroc per a l'accés al recurs i € 14m es dirigeix ​​cap al suport al sector pesquer al país. A més, la contribució dels armadors s'estima en € 10m, donant una dotació financera total del Marroc, d'un estimat de € 40m, mentre que el nou Protocol també preveu un augment de les oportunitats d'ocupació per als pescadors marroquins.

Una clàusula dels drets humans està inclòs en el Protocol i, igual que amb tots els acords de la UE, un mecanisme de suspensió incorporat garanteix que la UE pot suspendre unilateralment el protocol en cas de violacions de drets humans. obligacions detallades i regulars d'informació per al Marroc ajudaran a demostrar l'impacte econòmic i social del suport sectorial sobre les poblacions locals. Aquest mecanisme d'informació inclourà detalls sobre com cada projecte de suport sectorial serveix als millors interessos de tota la població local sobre una base geogràfica.

Fons

L'últim protocol en el marc de l'acord de pesca amb el Marroc es va acabar al desembre de 2011. Després d'un llarg procés de negociació, un nou protocol aprovat pel Parlament Europeu i el Consell de Ministres es va signar al final de 2013. L'entrada en vigor s'ha retardat fins ara, a l'espera de la ratificació del protocol per part del Marroc.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Pesca

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *