Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Des ponent de coordinador: Els diferents papers assumits pels eurodiputats

COMPARTIR:

publicat

on

polzes amuntSer eurodiputat implica més que debatre i votar propostes legislatives. També poden ser encarregats d'elaborar un informe que representi la posició del Parlament sobre una proposta legislativa o qualsevol altre assumpte. També se'ls pot demanar que actuïn com a coordinadors de grup, segueixin l'evolució d'un informe legislatiu o s'encarreguin d'elaborar un dictamen sobre una proposta. 

Relator

Sempre que arribi una nova proposta legislativa, un comitè que tracta la qüestió en qüestió té l'obligació d'elaborar una recomanació perquè tots els eurodiputats votin. Per exemple, si això té a veure amb el transport de bestiar, el comitè d'agricultura el tractaria, mentre que si es tracta d'un tractat comercial amb el Canadà, el Comitè Internacional del Comerç ho farà.

El comitè nomena un eurodiputat per preparar l'informe. Aquesta persona, coneguda com a ponent, sovint consulta amb els grups polítics i amb experts, de vegades durant audiències especialment organitzades. Basant-se en la informació rebuda, elabora un text, incloses les esmenes, que el comitè votarà. Després, tots els eurodiputats voten l’informe durant una sessió plenària.

ponent a l'ombra

Per seguir el progrés d'un informe, els grups polítics tenen l'opció de designar ponents alternatius. Són responsables del tema dins del seu grup polític i tenen un paper important facilitant la recerca d’un compromís sobre la proposta legislativa.

Coordinador

anunci

Els grups polítics també poden nomenar algú com coordinador a cada comissió actuar com a portaveu principal del grup en aquesta comissió i, juntament amb la resta de coordinadors, preparar les decisions que ha de prendre la comissió, especialment sobre el procediment i la designació de ponents. També poden mobilitzar els membres del grup durant les votacions importants i poden nomenar relators ombra.

Si se li demana una comissió de dictamen sobre un informe elaborat per un altre comitè, té l'opció de designar un ponent, Que seria responsable de la preparació d'aquest dictamen.

Més informació

Els grups polítics: representació dels diferents punts de vista de les persones en l'àmbit europeu
Comitès: preparar els treballs del Parlament
Reglament

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències