Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

#UrbanAgenda: L'hora de convertir les paraules en fets d'apropar Europa als ciutadans, diuen els líders locals i regionals

COMPARTIR:

publicat

on

urbanitzacióAmb l’adopció de l’esborrany d’opinió sobre “passos concrets per a la implementació de l’Agenda Urbana de la UE” el 2 de març, el Comitè Europeu de les Regions (CoR) intensifica la seva tasca cap al llançament de la nova agenda destinada a ancorar la dimensió urbana a la UE polítiques.

La política urbana de la UE (EUA) té per objecte estimular el creixement, l'habitabilitat, la innovació i la participació en les ciutats europees. Es tracta de millorar la regulació de la UE, l'augment de l'accés als fons europeus i l'enfortiment de la cooperació horitzontal. La Presidència neerlandesa del Consell de la UE ha intensificat la pressió a un acord sobre el procés d'implementació EUA per al final del seu mandat al juny.

Un primer conjunt d'accions i compromisos que han de prendre els governs nacionals s'ha identificat dins del "Pacte d'Amsterdam" que serà aprovat pels ministres de la UE per al desenvolupament urbà el 30 de maig. L’esborrany d’opinió adoptat per la Comissió del CdR per a la Política de Cohesió Territorial i el Transport (COTER) pretén accelerar el procés identificant els propers passos concrets per implementar l’EUA i coordinar totes les iniciatives relacionades amb les ciutats.

"Ens mobilitzem per assegurar-nos que les ciutats i els ciutadans de la UE comencin a veure millores concretes poc després de la signatura del Pacte", va destacar la ponent Hella Dunger-Löper (DE / PES), secretària d'Estat d'Afers Europeus de Berlín, argumentant que: "l'agenda s’ha d’integrar amb la iniciativa de millor regulació de la Comissió. En aquest sentit, demanem a la Comissió que presenti un Llibre blanc. L’afluència de refugiats i la corresponent necessitat d’integració és una prova més que el moment de la veritat per a un procés vinculant d’implementació ha arribat l'Agenda Urbana ".

La inclusió dels migrants serà el tema central d'un dels quatre associacions pilot posats en marxa pel Pacte d'Amsterdam, al costat de la qualitat de l'aire, l'habitatge i la pobresa urbana. L'objectiu és desenvolupar i implementar plans d'acció de tres anys en el marc d'associacions temàtiques 12 que cobreixen els principals desafiaments urbans.

El 30 de maig, el CDR organitzarà a Amsterdam un fòrum d'alt nivell que reunirà institucions locals de la UE i líders regionals de tota Europa per establir un full de ruta per assolir els objectius de l'EUA. L’esdeveniment està destinat a donar suport als estats membres en el compliment de les seves promeses, així com a garantir que les autoritats regionals i locals participin activament en el procés.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències