Connecteu-vos amb nosaltres

Autisme

31 milions d '€ a l'any en estalvis de salut de la UE és possible reduir l'exposició als productes químics que alteren les hormones

COMPARTIR:

publicat

on

Neurona_en_cultura_de_teixitsL'exposició a aliments i productes quotidians electrònics, cosmètics i plàstics que contenen substàncies químiques alteradores hormonals (també anomenades substàncies químiques alteradores endocrines - EDC) pot costar fins a 31 milions d'euros anuals a la Unió Europea, segons un informe presentat el 18 de juny per la Salut. i Environment Alliance (HEAL).

El càlcul es basa en una llista de malalties i condicions que els científics experts implicats en la investigació de l'EDC han identificat com a "relacionades amb l'endocrí". Ells són:

· Problemes reproductius i de fertilitat, inclòs un nombre baix d'espermatozoides;

· anomalies del penis i els testicles en els nadons;

· càncer de mama, pròstata, testicles;

· trastorns del comportament infantil, com l'autisme i el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) i;

· obesitat i diabetis.

anunci

Les taxes per a moltes d'aquestes condicions augmenten ràpidament. Per exemple, amb l'excepció de països d'alta prevalença com els Països Baixos i Àustria, tots els països de la UE estan experimentant un fort augment del càncer de pròstata i els estats membres de la UE de l'est i el sud d'Europa estan assistint a un augment espectacular del càncer de mama. La prevalença de l'autisme i el TDAH és ara alarmantment alta. A més, els experts diuen que gran part de l'impacte dels EDC està en la reducció del coeficient intel·lectual, la qual cosa impedeix que els nens assoleixin tot el seu potencial. Alguns dels danys de l'exposició fetal als EDC s'amaguen inicialment per sorgir més tard a la vida com a major risc de càncer relacionat amb hormones o recompte baix d'espermatozoides.

En nom de HEAL, l'economista mediambiental Dr. Alistair Hunt de la Universitat de Bath i la doctora Julia Ferguson, investigadora visitant de la Cranfield School of Management del Regne Unit, han calculat els costos totals associats a aquestes condicions entre 636 i 637 mil milions d'euros anuals. És probable que això sigui una subestimació per diverses raons, inclòs el fet que moltes xifres de costos sanitaris de la UE no estan disponibles per a les condicions identificades. Només una part dels costos dels problemes de salut relacionats amb l'endocrí es pot atribuir a l'exposició als EDC. Les principals causes que contribueixen inclouen la genètica i els factors d'estil de vida, com ara la dieta, el tabaquisme o l'activitat física insuficient. Tanmateix, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assenyalat que la "càrrega ambiental de la malaltia" dels productes químics és probable que es subestimi a causa de la manca de dades.

Un estudi recent dels Estats Units va situar la proporció contributiva d'un sol EDC (Bisfenol A (BPA)), a través d'una via d'exposició (lixiviació de BPA dels envasos dels aliments als aliments) i a una condició (obesitat infantil) en l'1.8%. Per tant, sembla raonable suposar que la proporció de totes les exposicions EDC podria estar entre el 2 i el 5%. Una contribució del 5% a les condicions endocrines per l'exposició a l'EDC equivaldria a aproximadament 31 milions d'euros anuals per als 28 països de la UE. Segons un informe de l'any passat de l'OMS, l'evidència que vincula els productes químics que imiten hormones amb problemes de salut humana s'ha reforçat durant l'última dècada. Com a màxima autoritat sanitària internacional, l'OMS conclou clarament que l'exposició humana als EDC representa ara una "amenaça global" que s'hauria d'abordar.

El director executiu de HEAL, Genon K Jensen, va dir: "Una part de les taxes en espiral de problemes de salut relacionats amb l'endocrí que es veuen avui a Europa probablement són causades per l'exposició a productes químics sintètics que acaben al nostre cos i alteran les nostres hormones. La UE hauria de posar la salut en primer lloc i eliminar aquestes substàncies. Una acció ràpida podria evitar un patiment humà massiu i potser fins a 31 milions d'euros en costos de salut i pèrdua de productivitat cada any. HEAL demana que es revisin totes les lleis de la UE per reduir l'exposició de les persones als EDC. La UE també hauria d'establir un calendari específic pel qual s'han d'identificar els EDC i substituir-los per alternatives més segures.

“Fa un any, esperàvem que la Comissió Europea proposés un paquet de polítiques d'EDC, inclosa una nova estratègia per abordar els EDC. També estàvem esperant una proposta de criteris d'identificació perquè les lleis de pesticides i biocides de la UE que prohibeixen els EDC poguessin començar a funcionar. Encara estem esperant el paquet.

"A mesura que la ciència sobre els impactes negatius sobre la salut dels EDC continua augmentant, alguns països de la UE estan avançant en la restricció d'aquests productes químics que alteran les hormones. Suècia impugna legalment el retard de la Comissió. França també demana mesures urgents. Després de l'anunci de la seva pròpia estratègia nacional sobre EDC, la delegació francesa a la reunió del Consell de Ministres la setmana passada va cridar l'atenció sobre els riscos que suposaven els EDC, una mesura que va comptar amb el suport de cinc països més. Mentre es retardi l'acció real sobre la reducció de l'exposició, la gent continua pagant la factura amb problemes de salut innecessaris".

La UE ja ha pres algunes mesures reguladores limitades sobre els EDC amb caràcter cautelar. Per exemple, la legislació de la UE prohibeix el BPA als biberons de plàstic per a nadons des del 2011, i alguns països europeus han instal·lat altres restriccions nacionals als EDC. Quan en el passat s'han pres mesures reguladores per protegir o millorar la salut, fins i tot si no hi havia proves científiques del dany al 100%, la retrospectiva i la ciència ha demostrat que està justificada. Alguns exemples inclouen els primers controls sobre el tabaquisme, que es van introduir abans que els científics poguessin donar una explicació biològica del vincle causal.

Més informació

1. Costos sanitaris a la UE: quant es relaciona amb les substàncies químiques pertorbadores endocrines?
2. Declaració de Berlaymont (2013) signada per 89 científics.

País Dades de la memòria tècnica: Costos totals(milions d'euros)
Àustria 10,804
Bèlgica 14,083
Bulgària 9,063
Croàcia 5,212
Xipre 1,213
República Txeca 13,381
Dinamarca 7,051
Estònia 183
Finlàndia 6,972
França 82,634
Germany 101,714
Grècia 14,038
Hongria 12,612
Irlanda 5,772
Itàlia 75,452
Letònia 2,558
Lituània 3,808
Luxemburg 653
Malta 510
Països Baixos 21,141
Polònia 48,638
Portugal 13,367
Romania 25,070
La República Eslovaca 6,327
Eslovènia 2,554
Espanya 58,914
Suècia 12,125
UK 80,641
Total 636,500
 

 

Estimacions de costos de la possible contribució relacionada amb l'EDC a malalties i condicions relacionades amb endocrines per país per estimació HEAL

Comtat Les xifres de HEAL per a la contribució del 5% als costos de les malalties relacionades amb les endocrines que poden ser el resultat de l'exposició als EDC. Estimacions HEAL (milions d'euros)
Àustria 540.20
Bèlgica 704.15
Bulgària 453.15
Croàcia 260.60
Xipre 60.65
República Txeca 669.05
Dinamarca 352.55

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències