Connecteu-vos amb nosaltres

salut

La UE va instar a adoptar una "regulació sensata" per ajudar a combatre el comerç il·lícit de cigarrets

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Un nou informe revela que només el 14% dels europeus són conscients que el mercat il·lícit de cigarrets costa als estats membres de la UE més de 10 milions d'euros anuals en ingressos perduts.

Al mateix temps, diu que més del 65% dels enquestats identifiquen el tabac il·lícit com un problema a tota la UE i dos terços donen suport a un enfocament polític diferent.

Aquestes són algunes de les conclusions d'una nova enquesta –encarregada per Philip Morris International– i realitzada per la firma d'investigació Povaddo a 13 països europeus. Els resultats es van fer públics dijous en un acte mediàtic a Brussel·les.

Dos terços dels més de 13 adults europeus enquestats a la UE creuen que el seu país té un problema amb el tabac il·lícit i els productes que contenen nicotina.

Els resultats també revelen que, tot i que els ciutadans d'Europa reconeixen l'ús i el comerç il·lícits de productes de tabac com una amenaça nacional i europea important per a la seva seguretat, seguretat i salut pública, no són conscients de la veritable mida del comerç il·lícit ni de quant costa a Europa. ingressos perduts de l'estat.

Segons el 67% dels enquestats, la política de cessament del tabac es veu afectada per il·lícits, que creuen que el creixent mercat il·lícit està dissuadint molts fumadors de deixar de fumar o d'adoptar nous productes de nicotina més cars.

Per beneficiar tots els ciutadans d'Europa i permetre un canvi positiu ràpidament, cal un pensament pragmàtic i sentit comú, es va dir. Els resultats de l'enquesta posen de manifest la demanda del públic d'un enfocament "sensible" de la fiscalitat, basat en el risc i l'evidència, per:

anunci
  • Juga un paper en animar els ciutadans a prendre millors opcions de vida (66%).
  • Incentivar les indústries a desenvolupar productes innovadors que siguin millors per als consumidors, reduir el seu impacte ambiental i contribuir positivament a la sostenibilitat (73%).
  • Encoratjar els fumadors adults interessats a canviar-se a alternatives sense fum científicament justificades, gravant aquests productes amb uns impostos més baixos que els cigarrets, però encara prou alts com per desincentivar el seu ús per part de joves o no fumadors (69%).

A més, sis de cada deu (60%) estan d'acord que l'aprovació del govern dels productes de tabac innovadors tindrà un impacte positiu en els fumadors, de mitjana menys benestants i menys informats, i que en molts països de la UE representen una proporció rellevant de fumadors. Es mereixen la igualtat amb altres europeus més privilegiats que han deixat de fumar o han apostat per nous productes.

En declaracions a l'esdeveniment, GrégoireVerdeaux, vicepresident sènior d'Afers Exteriors de PMI, va dir: "Sabem que existeix el potencial de fer-ho millor per als fumadors adults, ja que diversos estats membres han dut a terme polítiques similars, entre d'altres, en energia, cotxes, etc. i alcohol. Les polítiques pragmàtiques tenen el poder de millorar la vida de les persones, incentivant les empreses a innovar per a millor i proporcionar un accés equitatiu als avenços tecnològics, especialment en un moment d'inestabilitat econòmica”.

William Stewart, president/fundador de Povaddo Research, va dir que s'espera que els resultats encoratgin les autoritats nacionals i de la UE a prendre un moment per avaluar els resultats de les polítiques actuals i considerar altres enfocaments.

Això, va suggerir, pot arribar a través d'una "regulació i fiscalitat racionals, alhora que es crea un entorn que fomenta les innovacions".

Stewart diu que un dels objectius de l'enquesta era "avaluar la consciència i les percepcions dels europeus sobre el consum il·lícit de tabac, els fumadors adults i les polítiques que els poden ajudar a deixar de fumar o canviar a millors alternatives".

L'enquesta, va assenyalar, també pretenia centrar-se en si els fumadors adults reben el suport adequat, "tenint en compte els temps actuals d'inflació i incertesa econòmica a Europa".

Els enquestats van dir que el desenvolupament de tecnologies sense fum hauria de permetre el progrés i jugar un paper important en la salut pública per complementar les mesures existents.

 Sis de cada deu (61%) dels enquestats creuen que, a més d'afavorir el cessament total de les conductes de risc, la UE també hauria de prioritzar les polítiques i estratègies que busquen millorar la vida d'aquells que segueixen fumant cigarrets, bevent de manera irresponsable o consumint drogues. . 

Set de cada deu (69%) veuen que la innovació, els avenços tecnològics i la ciència tenen un paper en la reducció de les taxes de tabaquisme.

Gairebé tres quartes parts (72%) estan d'acord que la UE hauria de dedicar temps i recursos a eradicar el tabaquisme animant a tots els fumadors a deixar de fumar completament, o, per a aquells que no ho fan, canviar a una alternativa sense fumar provada científicament.

L'acte dels mitjans va escoltar que era "encoratjador" que un nombre creixent de països estiguin adoptant una regulació diferenciada de riscos que pot tenir un "paper decisiu per impulsar els consumidors a adoptar millors alternatives si no deixen de fumar i les empreses a invertir en innovació".

Val la pena assenyalar que els cigarrets es troben entre els béns més traficats il·legalment al món i es divideixen en tres categories principals: contraban, falsificats i blancs il·lícits.

Povaddo va realitzar l'enquesta en línia entre el 10 i el 15 de novembre entre 13,630 adults de 18 anys o més de 13 estats membres de la UE: Bèlgica, Bulgària, Croàcia, República Txeca, França, Grècia, Itàlia, Lituània, Polònia, Portugal i Romania. , Eslovàquia i Espanya. Es van realitzar al voltant de 1,000 entrevistes en línia a cada país (repartides aproximadament a parts iguals entre adults que fan i no consumeixen productes que contenen nicotina).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències