Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

La Comissió llança el Grup de Suport per a Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

granLa Comissió Europea ha decidit avui (9 d'abril) crear un Grup de suport per a Ucraïna. Aquest grup de suport proporcionarà un punt focal, una estructura, una visió general i una orientació per al treball de la Comissió per donar suport a Ucraïna. També ajudarà a mobilitzar l'experiència dels estats membres ia millorar encara més la coordinació amb altres donants i les institucions financeres internacionals.

El comissari d'Ampliació i Política de Veïnatge, Stefan Füle, coordinarà aquest grup de suport, que reportarà al president Barroso i a l'alt representant/vicepresidenta Catherine Ashton i aprofitarà les contribucions de totes les carteres rellevants de la Comissió.

"La Comissió Europea està decidida a ajudar Ucraïna a llarg termini", va dir el president Barroso. "La Comissió ja ha proposat un paquet global de suport per valor d'almenys 11 milions d'euros durant els propers dos anys i algunes d'aquestes mesures ja s'estan implementant. S'han signat els capítols polítics de l'Acord d'Associació, que segellen la llibertat i la democràcia. L'elecció d'Ucraïna d'estar estretament associada a la Unió Europea. La decisió d'avui de crear un grup de suport garantirà que les autoritats ucraïneses tinguin tot el suport necessari per dur a terme les reformes polítiques i econòmiques necessàries per estabilitzar el país. El nostre objectiu comú és tenir una Ucraïna democràtica, independent i pròspera".

A curt termini immediat (fins a finals de 2014), el Grup de Suport identificarà i coordinarà amb les autoritats ucraïneses, beneficiant-se de les aportacions dels estats membres, l'assistència tècnica que necessiten per 1) estabilitzar la fràgil situació financera, econòmica i situació política a Ucraïna; 2) planificar i implementar reformes per impulsar el creixement i 3) identificar les prioritats de reforma i avançar en les reformes necessàries per garantir que es puguin obtenir beneficis immediats de l'oferta de la UE (Acord d'associació i Pla d'acció per a la liberalització de visats).

A mitjà termini (a partir del 2015), l'objectiu del Grup de Suport serà donar més suport a Ucraïna en l'elaboració i implementació de programes de reforma integrals.

El treball del Grup de Suport es basarà en el Agenda europea per a la reforma, un document elaborat amb les autoritats ucraïneses per fer coincidir les accions de suport de la UE a curt i mitjà termini amb les necessitats d'Ucraïna.

Fons

anunci

El grup de suport tindrà la seu a Brussel·les i el seu personal viatjarà a Ucraïna segons sigui necessari. Es convidarà a Ucraïna a establir una estructura central de coordinació capaç de supervisar l'aplicació del programa de reforma ampli, així com de l'Acord d'Associació i de coordinar el treball per a la creació dels òrgans/estructures nacionals necessàries.

A més, s'establirà una plataforma per a la coordinació dels donants que actuarà com a vehicle per a la mobilització de recursos i experiència de l'entorn internacional més ampli per donar suport a la implementació d'aquestes prioritats de reforma.

El grup de suport estarà encapçalat per Peter Balas, actual director general adjunt de la Direcció General de Comerç. El Grup de Suport estarà adscrit administrativament a la Direcció General de Desenvolupament i Cooperació i estarà format per:

  • Un cap de grup de suport;
  • fins a 30 funcionaris a temps complet;
  • experts nacionals adscrits;
  • agents temporals;
  • agents contractuals, i;
  • assessors especials.

El cap del grup de suport informarà al president i a l'alt representant/vicepresident sota la direcció del comissari d'ampliació i política europea de veïnatge.

El treball del Grup de Suport també es podria estendre a Geòrgia i Moldàvia per decisió del president de la Comissió i del vicepresident de Personal.

MEMO/14/279 Suport de la Unió Europea a Ucraïna - actualització

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències